Novosti

Dani Beča u Pragu: Zajedno za pametne gradove budućnosti


U Pragu je 13. maja, otvorena trodnevna manifestacija “Dani Beča u Pragu” pod pokroviteljstvom bečkog gradonačelnika Michaela Häupla i praške gradonačelnice Adrijane Krnačove.

U fokusu Bečkih dana više nisu klasični bečki motivi iz kulture i umjetnosti već aktuelne teme pametnih gradova o kojima će bečki i praški stručnjaci iz javnog, privatnog i NVO sektora raspravljati u sklopu dvodnevne konferencije i desetak radionica. Teme su: Smart City strategija gradova, podrška strat upovima, moderna komunikacija u gradu, ekonomija dijeljenja, gradski holding i preduzeća, pametna naselja i planiranje te pametno korištenje javnog prostora i kultura u javnom prostoru.

U srcu Praga, na Starogradskom tru, večeras će biti otvorena imitacija bečke vinske konobe poznate pod nazivom “Wiener Heuriger”. Služit će se vina s gradskih vinograda Cobenzl,a prihodi od prodaje pića i hrane idu u humanitarne svrhe za “djecu leptire”.

Manifestacija “Dani Beča” je jedan od načina Grada Beča da zajedno sa svojim gradovima partnerima osmisli rješenja za gradove budućnosti.

Prošle godine Beč se predstavio u Sofiji i Zagrebu, a ove godine nakon Praga slijede Sarajevo i Beograd.