Tema u fokusu

AKTIDO planira u naredne tri godine pokriti cjelokupno tržište BiH


Piše: Amra Kamberović

Agencija za posredovanje u prometu nekretninama AKTIDO pokreće inicijativu za pokrivanje tržišta u Sarajevu, a u naredne tri godine ima za cilj pokriti cjelokupno područje Bosne i Hercegovine.

Danas, nakon deset godina, možemo se pohvaliti da smo jedna od vodećih agencija na području Bosne i Hercegovine. Za ovu godinu strateški cilj nam je unapređenje poslovanja, u smislu modernizovanja procesa, pošto je kompanija Aktido poprilično inovativna u svom poslovanju. Želimo unaprijediti procese, odnosno iskoristiti mogućnosti koje nam tehnologija pruža, kako bismo procese koje trenutno koristimo u kompaniji unaprijedili i samim tim osnažili kompaniju, te omogućili našim klijentima da što bolje iskoriste usluge koje nudimo. Što se tiče širenja u ovoj godini, definitivno planiramo ulazak na tržište Sarajeva. Tu očekujemo nove izazove, nova iskustva, zato nam je jako bitno da budemo spremni tokom daljnjeg širenja. Cilj nam je da u naredne tri godine pokrijemo cjelokupno područje BiH”, rekao je Fahrudin Baluković, vlasnik agencije AKTIDO.

Najveći  izazovi ove agencije su poslovni subjekti koji pokreću proizvodne pogone na području Bosne i Hercegovine i kompetentna radna snaga.

Jedan od najvećih problema sa kojima se susrećemo u ovom trenutku je kompetentna radna snaga, koliko za nas tako i za naše kllijente. Iz tog razloga, odnosno iz realne potrebe naših klijenata na tržištu rada bili smo u neku ruku i primorani da osnujemo agenciju za posredovanje u zapošljavanju kako bismo pomogli našim klijentima. Ovo se prvenstveno odnosi na klijente koji dolaze i investiraju u BiH, otvaraju nova radna mjesta i stvaraju preduslove za daljni razvoj”, naglašava Baluković.

AKTIDO je agencija za posredovanje u prometu nekretninama, te je prilagođena savremenom načinu poslovanja. U proteklih deset godina AKTIDO iza sebe ima 2.338 potpisanih ugovora, 4.249 registrovanih kupaca nekretnina i u ponudi trenutno ima 762 nekretnine. Posluje na području Tuzlanskog  kantona – prvenstveno na području Tuzle, Lukavca i Živinica, te pokriva cjelokupno područje sjeveroistočne Bosne uključujući Bijeljinu, Brčko, Doboj, Zenicu kao i Banja Luku.