Novosti

Sparkasse Bank ostvarila najbolje rezultate dosad


Sparkasse Bank d.d. BiH objavila je  godišnji izvještaj za 2017. godinu  prema kojem je nastavljen kontinuirani rast u svim segmentima poslovanja.

Izuzetno smo zadovoljnim činjenicom da smo potvrdili poziciju banke koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje poslovne rezultate i stiče sve veći broj klijenata kako među stanovništvom, tako i među privrednim subjektima. Nastavak kontinuiranog rasta u svim segmentima poslovanja rezultirao je i najbolje ostvarenim rezultatima dosad, uz ukupnu godišnju dobit od 19,8 miliona KM”, izjavio je predsjednik Uprave Sparkasse Bank d.d. BiH Sanel Kusturica.

Njihov kreditni rast, kako je dodao, protvrđuje da su bili izuzetno aktivni u segmentu kreditiranja, te je kreditni portfolio banke povećan na 969 miliona KM, a aktiva više od 1,3 milijarde KM.

U godini u kojoj su obilježili 10 godina rada na bh. tržištu, kako je dodao Kusturica, ostvarili su i povećanje štednje stanovništva što ne pokazuje samo poslovni uspjeh, nego i veliko povjerenje koje građani i poslovni subjekti imaju u Sparkasse banku.