Novosti

Veliko priznanje za bh. stručnjaka Harisa Hamidovića


James A. Jefferies, predsjednik i izvršni direktor međunarodnog Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) uputio je zvanični dopis bh. stručnjaku dr.sc. Harisu Hamidoviću kojim mu čestita na promoviranju u Senior člana ovog najvećeg svjetskog strukovnog udruženja iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Prethodno je na sastanku “Admission and Advancement (A&A) Senior Member Review Panel”, koji je održan 21 aprila 2018 u Guadalajara, Mexico, u organizaciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike, izvršena evaluacija nominacija te izbor novih IEEE Senior članova – članova s najmanje desetogodišnjim iskustvom i značajnim rezultatima u struci, te podržanih preporukama drugih članova najvišeg nivoa članstva u IEEE.

U ukupnom članstvu na svjetskom nivou samo oko 10 posto članova ima Senior stepen članstva, dok je u IEEE sekciji za Bosnu i Hercegovinu taj broj još i manji  – samo četiri posto članova ima status IEEE Senior člana.