Novosti

Prihvaćena informacija o dubinskom snimanju telekom operatora


Vlada Federacije BiH prihvatila je danas na sjednici informaciju o aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa učešćem državnog kapitala Federacije BiH.

Informacija je upućena dopisom Delegacije Evropske komisije 26.4.2018. godine članovima Odbora za koordinaciju, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i telekom operatera, kojom je Delegacija Evropske komisije izvijestila o okončanju postupka nabavke usluga dubinskog snimanja telekom operatera i angažovala internacionalnu revizorsku kuću PricewaterhouseCoopers (PwC) Sarajevo u konzorciju s PwC Beograd, Zagreb, Ljubljana i Bukurešt.

Federalna vlada zadužila je članove Odbora za koordinaciju da nastave s praćenjem aktivnosti na realizaciji dubinskog snimanja, a članove Odbora za koordinaciju, imenovane uime Ureda premijera i Ministarstva finansija, da izvještavaju Vladu Federacije o napretku u provedbi.

Članovi Odbora za koordinaciju koji su delegirani, u ime telekom operatera, su zaduženi da osiguraju podršku za nesmetanu provedbu aktivnosti, u skladu s prethodnim odlukama i zaključcima Parlamenta i Vlade Federacije BiH i da, u skladu sa ovlaštenjima, redovno informišu organe upravljanja i vlasnike o statusu provedbe dubinskog snimanja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.