Novosti

Raiffeisen Bank dobitnik priznanja za najbolju bankarsku transformaciju


Raiffeisen Bank International (RBI) dobitnik priznanja za najbolju bankarsku transformaciju širom svijeta.

Svako novo priznanje za nas predstavlja dodatni motiv kako bismo u budućnosti bili još bolji. Posebno nas raduje što magazin Euromoney iz godine u godinu prepoznaje kvalitet našeg rada, te naše nastojanje da klijentima pružimo prilagođene usluge visokog kvaliteta. Posvećeno vodimo računa o očekivanjima naših klijenata koja su sve složenija usljed dinamičnog načina života te ubrzanog napretka tehnologije. Stoga našu ponudu kontinuirano nadopunjujemo digitalnim uslugama koje klijentima olakšavaju poslovanje i komunikaciju s Bankom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen Bank International (RBI) i njene mrežne banke dobitnik su ukupno devet priznanja, uključujući i priznanje za Raiffeisen kao najbolju banku u BiH.

Renomirani finansijski magazin Euromoney je RBI nagradio za uspješno provedeni program transformacije u svijetu te također za “Najbolju bankarsku transformaciju” u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Pored toga, izvrsna tržišna pozicija kao i kvalitet usluga doprinijeli su da mrežne banke u Albaniji, Bjelorusiji, Kosovu, Srbiji, Slovačkoj i Ukrajini budu proglašene najboljim bankama na tržištima na kojim posluju.

Mnoge banke su protekle decenije bile prinuđene da se restruktuiraju, ali je malo njih uspjelo napraviti prekokret brzo i efikasno kao što je to učinila RBI. Ambiciozan plan transformacije omogućio je austrijskoj grupaciji da obnovi svoju kapitalnu osnovu i profitabilnost, a da pri tome ne ugrozi svoj osnovni poslovni model. Također, ovo je otvorilo put za obnovu investicija u rast i inovacije. RBI je danas mnogo jača i održivija institucija nego što je bila prije tri godine te je zaslužan dobitnik priznanja za globalnu bankarsku transformaciju“, pojasnio je Euromoney odluku svog žirija.

Magazin Euromoney osnovan je 1969. godine kako bi se bavio ponovnim pojavljivanjem međunarodnih prekograničnih tržišta kapitala.

Euromarket, po kojem je magazin dobio ime, je prethodnik današnjeg globalnog tržišta kapitala. Euromoney je izvještavao o ovom tržištu, boreći se za njegov rast, te je time postao vodeći magazin finansijskog svijeta, njegovih institucija i korisnika.