Novosti

Novi infrastrukturni projekti u Goraždu


Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i direktor Jedinice za koordinaciju projekata pri federalnom ministarstvu poljoprivrede Halil Omanović, potpisali su ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata, značajnih za grad Goražde.

Riječ je o projektu izgradnje sekundarne vodovodne mreže u naseljima Hubjeri i Kodžaga polje te asfaltiranju putnog pravca u najudaljenijoj goraždanskoj mjesnoj zajednici Orahovice.

“Projekt navodnjavanja odnosno sekundarne mreže koja dovodi vodu do parcela u Kodžaga polju i Hubjerima vrijedan je 140.000 KM, dok će u asfaltiranje putnog pravca u Orahovicama u dužini oko 3,5 km biti uloženo oko 400.000 KM”, pojasnio je Omanović.

Gradonačelnik Goražda izjavio je da je želja gradske uprave da povratničkim porodicama u mjesnoj zajednici Orahovice konačno omogući prve metre asfalta.

“Na tom lokalitetu je i naša nekropola stećaka Goršić Polje tako da je kvalitetan put od višestrukog značaja. Uz ljude koji tu žive, svakodnevne su posjete turista iz svih krajeva BiH, Europe pa i svijeta koji žele obići nekropolu”, kazao je Ramović.

Njemu je jučer predata i potvrda o završetku radova na projektu putne infrastrukture od Goražda do naselja Vran potok, vrijednog 399.000 KM.

“Organizacija IFAD zaista ima razumijevanja za naše potrebe i vjerujemo u nastavak naše dobre saradnje i u narednoj godini za koju smo već pripremili projekte”, kazao je gradonačelnik Goražda.