Tema u fokusu

Predsjedavajući VMBiH Denis Zvizdić pokrovitelj projekta “100 najvećih u BiH”


Poslovne novine već više od tri decenije realiziraju prestižni projekt ”100 najvećih u BiH’, koji već tradicionalno okuplja najuspješnije privrednike iz BiH i na najbolji način oslikava stanje domaće privrede, a ideju su pored brojnih kompanija prepoznale i mnoge institucije. Tako je ove godine prvi put pokrovitelj predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić.

Zaista nam je drago što smo među onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i što smo kao pokrovitelj podržali izbor najvećih, najuspješnijih i najboljih bosanskohercegovačkih kompanija, koje potvrđuju da se u BiH može graditi i razvijati uspješan biznis“, rekao je dr. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH zahvalio se Poslovnim novinama na projektu „koji afirmira uspješne kompanije, ali i pozitivno, transparentno i odgovorno poslovanje“ i dodao kako raduje činjenica da su ažurni finansijski izvještaji iskorišteni kao baza za istraživanje i dobijanje podataka za potrebe projekta.

Projekt 100 najvećih šalje važnu poruku ekonomskoj zajednici i podstiče nas sve zajedno da budemo još bolji i da damo dodatni doprinos razvoju bh. ekonomije i društva“, kaže Zvizdić.

Dodjela priznanja za 100 najvećih u Bosni i Hercegovni održat će se 26. septembra u sarajevskom hotelu Hills, a Poslovne novine pripremile su veliku kampanju kako bi se što vjerodostojnije prikazalo stanje bh. privrede i kako bi se poslala poruka da, iako u otežanim okolnostima, postoji mogućnost da se uspije na bh. tržištu.

Inače, projekat ”100 najvećih u BiH” godinama podržavaju Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora BiH, Privredna komora Federacije BiH, Privredna komora Republike Srpske, Addiko banka i drugi.

Projekt 100 najvećih u privredi BiH odvija se u više faza čiji je cilj pokazati da u našoj zemlji ima veoma uspješnih kompanija koje su priznate na domaćem i svjetskom tržištu. Rang-liste najboljih po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka bit će objavljene u godišnjaku poslovnih uspjeha – specijalnom izdanju Poslovnih novina 100 najvećih u BiH, čemu će prethoditi višemjesečna medijska kampanja, press konferencije, panel diskusija pod nazivom „Izazov izvoza“ u Sarajevu, kao i gala svečanost dodjele priznanja za najuspješnije kompanije.