Tema u fokusu

Svjetski trendovi u izvedbi domaće agencije: Blow Up pomjera granice event produkcije


Izvanredno organizovani eventi omogućavaju kompanijama širom svijeta da svoje brendove predstave u najboljem svjetlu. U posljednjih nekoliko godina ovaj pristup je  sve više prisutan i na domaćem tržištu, gdje agencija Blow Up uvodi nove trendove event produkcije. Ova, već dobro poznata kompanija na bh. tržištu, je odavno izašla iz okvira pružanja samo tehničke podrške za evente. Blow Up je prerastao u agenciju koja prati trendove, te parira vodećim svjetskim organizatorima događaja.

Širom regije poznati su po mapiranju – jedinstvenom prikazu animacija koji pruža poseban doživljaj slike i zvuka. Ovu tehniku je njihov tim implementirao u mnogobrojnim kampanjama i eventima, od kojih se posebno izdvaja projection mapping za Audi A8. Dokaz kvalitete njihovog rada je i podatak da ih je u masi svjetskih event agencija prepoznao i oficijelni Panasonic YouTube kanal, gdje je objavljeno nekoliko videozapisa njihovog mapiranja.

“Svi u Blow Up-u smo jednako posvećeni donošenju novih kreativnih rješenja za velike ili male evente. Ne samo da konstantno ulažemo u vrhunsku opremu, već i u edukaciju tima, što kao rezultat daje pomjeranje granica event produkcije u našoj državi.”, za Poslovne novine govori direktor agencije Blow Up Almir Palata.

I mnogobrojne kompanije širom BiH, ali i regije, prepoznale su Blow Up kao agenciju kojoj se vjeruje. Samo neke od njih su Raiffeisen banka, Vijeće stranih investitora, Hepok, UNDP. Za ove, i mnoge druge lidere iz različitih industrija, realizirana su rješenja kreirana po njihovim potrebama – bilo da se radi o najmu tehničke opreme, najaktuelinijim trendovima u mapiranju ili cjelokupnoj organizaciji događaja bilo koje vrste.  

 Svi ovi, vrlo često i nesvakidašnji događaji, dovoljan su razlog za iščekivanje evenata i projekcija nadolazećeg Sarajevo Film Festivala u produkciji agencije Blow Up-a.

Više informacija o ovoj kompaniji možete naći na njihovoj zvaničnoj web stranici www.blowup.ba, te Facebook, LinkedIn i Instagram profilu.