Turizam i ekologija

Posušje ima veliki turistički potencijal


Predsjednik Općinskog vijeća Posušja Ivan Lončar kazao je kako ta hercegovačka općina namjerava pokrenuti  niz projekata koji bi trebali povećati broj zaposlenih, razvoj privrede i ostanak mladih.

”Saradnja u Općinskom vijeću je dobra, jer se vijećnici ne bave jeftinim skupljanjem političkih poena. Nema problema koji su bili prisutni u prijašnjim sazivima. Naravno, dolazi do manjih prepirki kada se donosi proračun općine, ali glavne razvojne tačke određujemo zajedno”, rekao je Lončar.

Naglasio je i da općina ulaže značajan dio sredstava u razvoj infrastrukture, vodovodne mreže, grijanja u školama i zgradi Općine, te istaknuo važnost manifestacije ‘Posuško lito’ koja je jedna od najposjećenijih manifestacija u okruženju.

Lončar je istaknuo i potencijale Posušja kao turističkog mjesta koje zahvaljujući blizini Jadrana i Blidinja može razvijati i ljetni i zimski turizam.

Naglasio je i problem trenutnog zakona o turizmu koji bi Posušju pomogao da još bolje promovira postojeće prirodne ljepote, ali i nezavršeni granični prelaz s bh. strane.

Kazao je i kako je Posušje općina s najmlađom populacijom stanovništva, te da je to ključni razlog za daljnji rad na razvijanju općine.