Novosti

Toroman prvi u regiji certificiran za Microsoft Professional Program for DevOps


Komapnija Authority Partners (AP) je jedna od vodećih softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini koja već 20 godina djeluje na globalnom tržištu i okuplja tim od preko 200 IT profesionalaca.

Izvrsno i odgovorno poslovanje, koje AP realizira u BiH već 13 godina, usmjereno je između ostalog ka pozitivnom rastu i razvoju softverske industrije, ali i društva uopće. Okruženje AP-a je osnaženo savremenim tehnologijama, mogućnostima za učenje novih vještina i dijeljenja znanja, sa ciljem jačanja saradnje, individualnog rasta i osjećaja postignuća.

Mustafa Toroman, koji u AP-u radi kao sistem inžinjer i program arhitekta, dokaz je da je istinska strast za znanjem put do uspjeha. On uspjehe niže iz godine u godinu, tako da danas, s ponosom, ističe da je prvi inženjer u regiji certificiran za Microsoft Professional Program for DevOps.

DevOps je proces koji nije samo svjetski trend, nego, mišljenja sam, budućnost ovog posla. Prakticiranje ovog procesa omogućava nam da olakšamo poslovanje i isporučimo klijentima dodatnu vrijednost. DevOps je nešto što me zanima dugo vremena, tako da je certificiranje bio izazov i način da validiram svoje znanje“, objasnio je Tororoman.

Nosilac prestižne titule “Most Valuable Person for Microsoft Azure” u posljednjih šest godina predavao je na preko 50 svjetskih IT konferencija.

Počeo sam da predajem lokalno i onda su me počeli pozivati na međunarodne konferencije. Uživam u konferencijama, zato što mogu mnogo da naučim i podjelim svoja iskustva sa drugima. Moja predavanja mi omogućavaju da tokom pripreme proučavam i najmanje sitnice, te da nakon predavanja napravim procjenu svog znanja i iskustva u odnosu na IT zajednicu“, rekao je Toroman.

Naš sagovornik prošlu godinu obilježio je velikim uspjehom kao prvi predavač iz regije na najvećoj IT konferenciji – Microsoft Ignite u Orlandu.

Microsoft Ignite je nevjerovatno iskustvo. 30.000 IT stručnjaka iz čitavog svijeta na jednom mjestu je velika prilika za učenje i razmjenu iskustava. Sretan sam što sam dio stumulirajućeg okruženja AP-a koje ohrabruje dijeljenje znanja“, dodao je Toroman.

Authority Partners kontinuirano ulaže u razvoj i znanje IT profesionlaca u BiH, te s ponosom ističe da pružaju mogućnost rada sa ljudima koji su izvrsni stručnjaci u polju djelovanja, koji posjeduju strast za novim tehnologijama i savremenim trendovima.