Novosti

Otvorene prijave na 7. MSCommunity BiH konferenciju


Organizatori sedme po redu MS Community BiH konferencije, koja se održava pod sloganom //unITed, ove godine za učesnike su pripremili čitav niz kvalitetnih predavanja na teme cloud infrastrukture, razvoja i testiranja softvera, umjetne inteligencije i Internet of Things (IoT).

To su i više nego dobri razlozi da sa IT stručnjaci čim prije prijave za učešće i saznaju koje su to posljednje vijesti iz ovih i drugih područja.

Uz podršku Microsoft BiH i partnerskih kompanija, 7. MS Community BiH konferenciju organizuje MS Community BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava među IT profesionalcima, programerima, kao i svim entuzijastima i kolegama u IT sektoru.

Na ovogodišnjoj konferenciji, uz istaknute IT stručnjake iz BiH i šire regije, u ulozi predavača prisutnima će se prvi put obratiti i Donovan Brown, koji radi kao Principal DevOps Manager u Microsoftu, a koji će govoriti o iskustvima Microsoft u unaprjeđenju procesa razvoja softvera. Pored toga, na konferenciji će biti još riječi o poboljšanju sigurnosti IT okruženja, iskorištenju Office 365 i Azure servisa, multiplatformskom razvoju i testiranju softvera, odnosno temama vezanim za blockchain, DevOps, Machine Learning, Internet of Things, itd.

Također, poseban prostor će biti ostavljen i partnerima konferencije, koji će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja i tako povećaju vidljivost svoje kompanije, a konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara.

Konačno, 7. MS Community konferencija će se ove godine održati 14. septembra, na provjereno ugodnoj lokaciji u hotelu Hills u Sarajevu, a jedan od medijskih pokrovitelja su i Poslovne novine.