Novosti

BiH zastupljena na građevinskom sajmu Boligmesse u Oslu


Firma koju su osnovali bosanskohercegovački državljani u Norveškoj Dinas Bygg & Sanitær je u suradnji s Amabsadom Bosne i Hercegovine u Oslu, izlagala na jednom od najvećih građevinskih sajmova u Norveškoj koji je održan i glavnom gradu te zemlje.

Sajam Boligmesse je jedan od najvećih interijer i građevinskih sajmova koji se održava dva puta godišnje na području Osla. Jedna od norveških partner firmi je Bærum VVS koji se bavi prodajom elemenata za kupatila i odgovarajuće opreme.

Ambasador BiH u Norveškoj, Nedim Makarevic naglašava da firma Dinas Bygg & Sanitær AS egzistira od 2005. godine, a bavi se sa renoviranjem kupatila i unutrašnjim radovima. Uposleni u Dinas Bygg & Sanitær, koja u Janji kod Bijeljine ima predstavništvo BOSNOR doo, pretežno su radnici iz BiH, a cilj im je, ističu, obezbijediti što više radnih mjesta za bh. građane u domovini.

Prošle godine je Dinas Bygg & Sanitær otvorila novo odjeljenje za gradnju kuća na vlastitom zemljištu. U prošloj i ovoj godini uspješno su izgrađena dva stambena objekta, pri čemu je 95 % materijala izporučeno iz BiH. Saradnja sa firmama u BiH je jako pozitivna i ima veliki potencijal.

Firma planira proširivanje odjeljenja za izgradnju stambenih projekata, uz istovremeno jačanje veza između tržišta BiH i Norveške.