Sajam OPENS u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda

Sajam OPENS u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda

U organizaciji Asocijacije organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, danas je u Zenici na Trgu ”Alije Izetbegovića” otvoren 8. sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stvaralaštva “OPENS 2018“.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera pa kupci, kako ističe predsjednik ove asocijacije Refik Alihodžić, imaju priliku da kupe više od 5.000 proizvoda iz cijele BiH.

”Svi prijavljeni izlagači, njih 283, stigli su i izložili svoje proizvode. Zastupljeni su svi oblici poljoprivredne proizvodnje, što nam je posebno drago. I ove godine imamo izlagače iz svih gradova BiH, od kojih su desetak i iz Republike Srpske, koji dolaze iz gradova Rudo, Banja Luka, Jezero”, kaže Alihodžić.

Najzastupljeniji su proizvođači meda i prerađevina od meda te je i tema okruglog stola koji će biti održan danas “Sačuvajmo planetu, održimo pčele“, na kojem će predavači biti i ugledni profesori.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK-a te Grad Zenica, a partneri firme iz grupacije AS Holding, čija je “Džinovska džezva” postavljena na ulaz u sajamski šator iz koje posjetioci besplatno mogu kušati bosansku kafu.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Komentari (4)

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  1. Like

    Like!! Thank you for publishing this awesome article.

    Reply
  2. Like

    Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

    Reply

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.