Tema u fokusu

ME-AD d.o.o. u vrhu bonitetno pouzdanih kompanija u BiH


Kompanija ME-AD iz Sanskog Mosta egzistira od 1998. godine kao knjigovodstveni servis, a 2007. izvršena je statusna promjena u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Registrovano je za obavljanje računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih usluga kao i obavljanje usluga poreznog savjetovanja klijenata sa ciljem što usješnijeg poslovanja, a 2013. godine registrovano je i kao revizorsko društvo.

”Veoma sam zadovoljna poslovanjem u tekućoj godini i u odnosu na prethodnu ostvaren je rast prihoda za oko 25 posto što je utjecalo na povećanje dobiti, a samim tim i povećanje uspješnosti poslovanja”, kazala je Fatima Puškar, koja se nalazi na čelu firme.

U kompaniji su zaposlena četiri radnika koji se odlikuju visokim nivoom znanja i stručnosti za obavljanje povjerenih zadataka, a struktura je sljedeća: magistar ekonomskih nauka koji je i revizor, diplomirani ekonomista, radnik sa višom stručnom spremom, te radnik sa srednjom stručnom spremom.

”Problemi u poslovanju s kojima se susrećemo uglavnom su zbog čestih izmjena zakonskih propisa i nemogućnosti primjene istih, ali to uspješno prevazilazimo u saradnji sa našim savjetodavnim kućama čiji smo pretplatnici. Također, prisustvujemo seminarima i simpozijumima jer je stalna edukacija u našem poslu neupitna. Problemi se javljaju i u saradnji sa klijentima jer je zaista potrebno puno vremena i strpljenja kako bi se educirali za uspješno poslovanje”, kazala je Puškar.

ME-AD d.o.o. svrstao se u red onih kompanija koje zadovoljavaju sve međunarodno priznate standarde odgovornog i transparentnog poslovanja.

”Veoma sam ponosna i sretna što je kompanija kojom rukovodim već drugi put svrstana u sami vrh bonitetno pouzdanih kompanija u BiH, što je posebna satisfakcija za dalje uspješno poslovanje. Planovi su da i ubuduće radimo kvalitetno, pouzdano i pošteno, te vjerujem da pozitivni rezultati i uspjeh neće izostati”, zaključila je Puškar.

(Razgovarao: Alen MEHANOVIĆ)