Novosti

Amer Bukvić imenovan u UO International Islamic University Malaysia


Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić imenovan je za člana Upravnog odbora “International Islamic University Malaysia” (IIUM).

Međunarodni islamski univerzitet osnovan je na inicijativu Mahathira Mohamada 1983. kako bi svojim polaznicima osigurao vrhunsko obrazovanje, prožeto visokim moralnim i etičkim vrijednostima. Univerzitet ima 14 fakulteta, tri instituta i jedan Centar strateškog nastavnog obrazovanja i osposobljavanja. Trenutno Univerzitet pohađa 18.800 studenata iz 125 zemalja svijeta.

Pismo sa čestitkom na imenovanju Bukviću, koji je dodiplomske studije završio na IIUM-u, uputio je ministar obrazovanja Malezije i predsjednik IIUM univerziteta Maszlee Malik.

Ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić izjavio je da izbor Bukvića u Upravni odbor IIUM-a predstavlja veliku čast za cijelu Bosnu i Hercegovinu, budući da je to prvi put da je jedan Bosanac i Hercegovac imenovan na tako visoku poziciju na univerzitetu u Maleziji i to na prestižnom svjetskom univerzitetu.

Bukvić je rekao da je počastvovan tim izborom i da će nastojati da bude spona između obrazovnih institucija u našem regionu i Maleziji, saopćeno je iz BBI banke.