Amer Bukvić imenovan u UO International Islamic University Malaysia

Amer Bukvić imenovan u UO International Islamic University Malaysia

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić imenovan je za člana Upravnog odbora “International Islamic University Malaysia” (IIUM).

Međunarodni islamski univerzitet osnovan je na inicijativu Mahathira Mohamada 1983. kako bi svojim polaznicima osigurao vrhunsko obrazovanje, prožeto visokim moralnim i etičkim vrijednostima. Univerzitet ima 14 fakulteta, tri instituta i jedan Centar strateškog nastavnog obrazovanja i osposobljavanja. Trenutno Univerzitet pohađa 18.800 studenata iz 125 zemalja svijeta.

Pismo sa čestitkom na imenovanju Bukviću, koji je dodiplomske studije završio na IIUM-u, uputio je ministar obrazovanja Malezije i predsjednik IIUM univerziteta Maszlee Malik.

Ambasador BiH u Maleziji Emir Hadžikadunić izjavio je da izbor Bukvića u Upravni odbor IIUM-a predstavlja veliku čast za cijelu Bosnu i Hercegovinu, budući da je to prvi put da je jedan Bosanac i Hercegovac imenovan na tako visoku poziciju na univerzitetu u Maleziji i to na prestižnom svjetskom univerzitetu.

Bukvić je rekao da je počastvovan tim izborom i da će nastojati da bude spona između obrazovnih institucija u našem regionu i Maleziji, saopćeno je iz BBI banke.

Najnoviji tekstovi

Komentari (4)

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  1. Like

    Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

    Reply
  2. research service

    Thanks so much for a well-written article. I am honored with this unique choice and would strive to be a connection chain between educational institutions in the region.

    Reply

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.