Gradovi, općine/opštine i biznis

Pokrenuli smo projekat „Gradovi, općine/opštine i biznis” – Lokalna poslovna inicijativa, koji ima za cilj da kroz jedinstvenu publikaciju i naš portal prikaže istraživanje i mapiranje privrednih potencijala lokalnih zajednica. Cilj je povezati dobre prakse i ukazati na poteškoće s kojima se susreću privrednici i lokalne vlasti. Poslovne novine u saradnji sa LRC-om razvile su ovaj projekat za brzu promociju i realizaciju novih poslovnih inicijativa u Bosni i Hercegovini. Projekat se implementira s ciljem promocije i podrške novim poduzetnim inicijativama koje donose investicije i nova radna mjesta, a koje se realiziraju na lokalnom nivou.

Šifra entiteta, kantona ili opštine/općine:

Broj
kompanija:

00

0,0 %

Broj
zaposlenih:

00

0,0 %

Prihod od
izvoza(KM):

00

0,0 %

Profitabilne
kompanije:

00

0,0 %

Prihod od
prodaje(KM):

00

0,0 %

Broj
obrta:

00

0,0 %

* Navedeni procenti predstavljaju rast/pad u 2016. godini u odnosu na 2015. godinu.
** Navedeni pokazatelji predstavljau zbirni pregled kreiran na bazi finasijskih pokazatelja svih kompanija koje su u obavezi predati Završne finansijske izvještaje nadležnim entitetskim Agencijama.
*** U navedene pokazatelje nisu uključeni uposleni u javnoj upravi i obrtima, te pokazatelji kompanija čije je sjedište registoravano u drugoj općini i ima registrovanu podružnicu u navedenoj općini.

Powered by: 

Želite detaljnu analizu?

LRC Business Intelligence System vam omogućava detaljnu analizu kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije koja vam daje uvid u njihovo poslovanje kompanija te omogućava lakše dostizanje vaših poslovnih ciljeva.

Gradovi, općine/opštine i biznis

• Cilj projekta – poticanje konkurentnosti i doprinos održivom razvoju
• Panel diskusija (lokalne zajednice, privrednici, državne, entitetske i kantonalne institucije uz medijsku promociju)
• Specijalna publikacija poslovnih novina – decembar 2017.
• Detaljna godišnja privredna analiza 141 grada, opštine/općine
• Analiza top10 kompanija unutar gradova, opština/općina
• Oko 1500 kompanija obuhvaćeno analizom glavnih nosioca razvoja lokalnih zajednica
• Transparentni kriteriji u procesu rangiranja gradova, opština/općina (povećanje prihoda, dobiti, izvoza, broja kompanija i obrta i mjera poduzetih za bolji poslovni ambijent)
• Prezentacija profila grada, opštine/općine na portalu (www.Poslovnenovine.Ba) i publikaciji poslovnih novina
• Dodjela  „krune razvoja privrede bosne i hercegovine“ najuspješnijim gradovima, opštinama/općinama

Najnoviji Tekstovi

Vlasnici televizije N1 kupili Pink BiH i Pink Montenegro

Američka KKR grupa kupila je od Željka Mitrovića Pink Bosne i Hercegovine i Pink Montenegro. To je razlog zbog čega je Mitrović za utorak, 24. april zakazao sastanak s regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija. Vijest o sastanku objavljena je na sajtu...

SmugMug preuzeo Flickr

Nekad vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr sada će biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug. U ruke servisa koji se također specijalizirao za skladištenje fotografija Flickr prelazi za nepoznati iznos. Dio je to kampanje prodaje pojedinih...

Pin It on Pinterest

Share This