Novosti

Povodom rođendana BH Telecoma: Za djecu i mlade obezbijeđeno 271.000 KM


U prostorijama BH Telecoma danas je održana konferencija povodom 12. godišnjice kompanije, a rođendan je obilježen pod sloganom “Sigurno dijete – Zdravo društvo” koji označava početak saradnje sa udruženjima za djecu i omladinu sa posebnim potrebama.

Svečanim uručenjem ugovora o sponzorstvu ozvaničen je početak saradnje sa: Udruženjem roditelja onesposobljene djece i lica Tuzlanskog kantona, Omladinskim udruženjem “Dobro djelo” iz Sarajeva i JU Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine ‘Pazarić’.

BH Telecom daje podršku i brojnim projektima koji se realizuju u oblasti nauke i obrazovanja, sportskih i kulturnih aktivnosti, ali i sve više humanitarnih manifestacija.

“Kao i prethodnih godina, ove smo također posvetili posebnu pažnju projektima za djecu i mlade. Podržano je ukupno 25 takvih projekata, odnosno 25 udruženja i organizacija koje s djecom i mladima rade u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i humanitarnog rada u ukupnoj vrijednosti od 246.220 KM. Neki od njih, koji su danas ovdje s nama, predstavnici su Sportskih igara mladih, Plivačkog kluba Spid, SOS Dječijeg sela i Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka”, istakao je generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović.

 

Direktor JU Zavod Pazarić Jasmin Ćerimagić se zahvalio BH Telecomu na nastavku saradnje.

“Istinitost novog slogana BH Telecoma ‘ Dobre priče nastavljamo’ potvrđuje najbolje dugogodišnja podška ove kompanije brojnim projektima stvaranja kvalitetnijih uslova života i rada ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju, koji žive u JU Zavod Pazarić. Pružanjem podrške kroz sponzorstvo i u dolazećoj godini korisnicima JU Zavod Pazarić kroz realizaciju različitih kulturno- sportskih manifestacija, BH Telecom je još jednom potvrdio koliko su vrijedne i bitne te dobre priče. Zahvaljujemo se kompaniji što će i u narodnom periodu biti razlogom osmijeha na licima koji žive u JU Zavod Pazarić, uz čestitke povodom obilježavanja još jednog uspješnog i vrijednog jubileja”, kazao je
Ćerimagić.

U svom obraćanju, direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić, predstavio je nove usluge i pogodnosti koje svojim klijentima nudi BH Telecom, a koje će biti dostupne od 5. septembra, te su također, predstavljene aktivnosti koje će ova kompanija nastaviti provoditi u skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem.

Nove pogodnosti obuhvataju oblasti fiksne i mobilne telefonije, te interneta, kao i multimedijalne usluge Moja TV, koje su od danas dostupne uz mogućnost ostvarivanja mnogih benefita i popusta.

Na današnjoj konferenciji za medije bio je i Marko Bošnjak, najmlađa muzička zvijezda iz BiH, koji je novo zaštitno lice BH Telecoma. Marko se zahvalio na velikoj podršci koju je dobio te se fotografisao sa prisutnima.