Industrija

Završen COKE SUMMERSHIP 2017.: Ljetna praksa kao dobar temelj za buduće zaposlenje


Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership 2017 zaključen je danas završnim događajem, na kojem su polaznici programa rukovodstvu i mentorima Coca-Cole HBC B-H Sarajevo predstavili rezultate projekata na kojima su radili, te podijelili utiske stečene tokom šestosedmične prakse.

„Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership namijenjen je vrijednim i talentiranim mladim ljudima koji ambiciozno koračaju u budućnost i žele steći svoja prva radna iskustva u jedinstvenom Coca-Colinom sistemu te unaprijediti svoje poslovne i lične vještine – da bi se već sutra mogli bolje pozicionirati na zahtjevnom tržištu rada”, izjavio je direktor prodaje za Bosnu i Hercegovinu Darko Šaravanja, tokom uručenja potvrda o uspješno završenom programu Coca-Coline ljetne prakse prisutnima.

Coke Summership program ljetnih praksi jedinstveni je spoj predavanja, interaktivnih radionica i treninga, kao i terenskog i praktičnog rada s mentorima na stvarnim projektima Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, saopšteno je iz Coca-Cole.

Ohrabreni rezultatima prošlogodišnjeg, premijernog Coke Summershipa, nakon kojeg je trinaest polaznika dobilo zaposlenje, od toga šest u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo, a sedam u partnerskim i drugim kompanijama, Summership je i ove godine nastavljen s ciljem osnaživanja mladih u Bosni i Hercegovini, pružajući im prvu radnu praksu nakon diplome.

“Nadam se da smo praktikantima olakšali daljnje nalaženje posla uz priliku da primijene znanje stečeno kroz Coke Summership 2017”, dodao je Šaravanja koji ovaj program vidi kao dobar temelj za dalji lični razvoj karijera svih 20 polaznika.

Za više 40 godina, koliko posluje u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je nastojala i nastoji na različite načine doprinijeti razvoju društva. Stoga joj je podrška i osnaživanje mladih jedan od stalnih prioriteta u okviru angažmana u zajednici.