Industrija

#IamWIZZcrew: WIZZ air otvara oko 1.300 novih radnih mjesta


Najveća low-cost avio-kompanija u regionu Srednje i Istočne Evrope Wizz Air objavila je danas (28.9.) početak najveće kampanje zapošljavanja u svojoj historiji, otvarajući skoro 1.300 novih, direktnih radnih mjesta u narednoj godini.

Ukupno će biti organizovano 400 izbora za pilotsko i kabinsko osoblje do kraja 2018. u više od 25 zemalja širom Europe.

“Želimo da proširimo svoj tim i u skladu sa razvojem same kompanije otvoramo više od 1.300 novih radnih mjesta i želimo da podstaknemo sve one koji osjećaju strast prema avijaciji da nam se pridruže na nekom od narednih 400 izbora za prijem novih članova pilotskog i kabinskog osoblja koje ćemo održati do kraja 2018.”, izjavio je šef letačke operative Wizz Air-a Chief József Ujhelyi

Ovo je omogućeno zahvaljujući dolasku 21 novog aviona Airbus A320 i A321 do kraja 2018. godine, kao i uključivanju u saobraćaj 11 potpuno novih aviona koji su već isporučeni ove godine, čime će tim Wizz Air-a brojati više od 4.500 kolega do kraja 2018 godine. Ekspanzija avio-kompanije i mogućnosti za zapošljavanje se time neće završiti, pošto WIZZ planira duplirati svoju flotu na više od 160 aviona do kraja 2024.

Prema rasporedu održavanja konkursa neće biti izbora u Srbiji, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori u prvim mesecima, ali se svi zainteresovani kandidati mogu već sada prijaviti na izbore na najbližim ponuđenim lokacijama ili ostaviti svoju prijavu za neki od narednih izbora koji bude organizovan u ovim zemljama.

Kampanja će se odvijati pod jedinstvenim imenom #IamWIZZcrew pod kojom se mogu pronaći savjeti od aktivnih pilota i kabinskog osoblja, kao i na hiljade fotografija, objava i oznaka na raznim društvenim mrežama koje su kreirali mnogi članovi WIZZ-a.

Kandidati koji budu uspješni će potpuno besplatno dobiti izuzetan trening, obuku i uniforme, kao i mogućnost da rade u svom gradu u jednoj od najuspešnijih evropskih avio-kompanija kao i mogućnost da putuju širom Evrope i dalje kroz mrežu WIZZ-a. (Informacije o narednim izborima za kabinsko osoblje su dostupne na sljedećem linku: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/cabin-crew-flight-attendant/#/ )