Lifestyle

Medvjedić Lino uveseljava najmlađe u bolnicama diljem zemlje


Svoj tradicionalni obilazak bolnicama diljem Bosne i Hercegovine započeo je medvjedić Lino posjetom pedijatrijskom odjelu Bolnice Istočno Sarajevo gdje je obišao mališane te im uručio simbolične poklone i izmamio osmijehe svim uzrastima, a posebno najmlađima.

„Na kraju svake godine razmišljamo o tome što smo postigli, prisjećamo se najljepših trenutaka, a najsretniji smo kada najljepše trenutke možemo podijeliti s onima koje volimo. Uz želje da ovi dječaci i djevojčice koje smo posjetili uskoro budu sa svojim najmilijima, u svojim domovima, krenuli smo u obilazak dječijih odjela kako bismo pružili podršku ovim malim junacima, ali i njihovim roditeljima koji se suočavaju sa zdravstvenim problemima svojih mališana. Želja nam je da im medvjedić Lino donese dašak blagdanskog ozračja te ih dodatno ohrabri na putu njihovog ozdravljenja i poželi im sretan i zdrav početak Nove godine. Dječiji osmjesi koje Lino dobije na svome putovanju su prekrasna nagrada koja daje poticaj da nastavimo pružati potporu najpotrebitijima i unositi radost u dječije živote. Podravka u BiH želi vratiti zahvalnost i ljubav zajednici u kojoj posluje dugi niz godina, te nastojati omogućiti podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica kroz razne vrste aktivnosti među kojima je i ova, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH. 

 

 Sa svakim novim danom, osim brige o zdravlju najmlađih, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pomažu im obogatiti zabavni sadržaj za djecu i unijeti pozitivne misli.

Nakon obilaska pedijatrije, medvjedić Lino je nastavio svoju današnju turneju posjetom SOS Dječijem selu u Sarajevu gdje je donirao Podravkine proizvode, te uručio poklone polaznicima SOS vrtića.

U narednom razdoblju, medvjedić Lino će obići pedijatrijske odjele bolnica: Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Kako već tradicija nalaže, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci kako je to već učinila danas u SOS Dječijem selu.