Investicije

Japan jedan od značajnih donatora i krediotra u Bosni i Hercegovini


Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Japana u BiH Kazuyu Ogavu s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje s posebnim akcentom na stvarnju uvjeta za nove investicije.

Tijekom sastanka naglašeno je da je Japan jedan od značajnih donatora i krediotra u Bosni i Hercegovini te da je bilateralna suradnja dobra još od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Japana koje kontinuirano pružaju financijsku potporu kroz različite projekte te izrazio očekivanja da će i domaći gospodarstvenici preuzeti incijativu kako bi iskoristili mogućnosti suradnje s japanskim investitorima.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim politčkim temama i statusu aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) za koji je ministar Bevanda podsjetio da se u parlamentarnoj proceduri nalazi set zakona koji se odnosi na trošarine, kao i izmjene i dopune Zakona o osiguranju depozita Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Ogava ponovio je da je Japan prijatelj Bosne i Hercegovine i svih njenih građana te da je to temeljni razlog dobre i dugogodišnje suradnje i poželio Bosni i Hercegovini napredak na putu ka Europskoj uniji.