Novosti

Travljanin sudjelovala na summitu “Zapadni Balkan na raskrižju putova”


Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine  sudjelovala je u Bruxsellesu na godišnjem summitu “Zapadni Balkan na raskrižju putova – novi izazovi i promjene dinamike”, izvještava Fena.

Summit je organiziran u suradnji Konrad-Adenauer Stiftunga i Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP), a uz podršku RCC-a i Europske komisije DG Near.

Travljanin je sudjelovala u panelu “Razmišljajmo lokalno, reagirajmo regionalno” te se prisutnim obratila i diskutirala na koji način EU može podržati lokalnu i regionalnu suradnju u državama Zapadnog Balkana, zatim na koji način bi se mogle osigurati reforme decentralizacije, kao i o ulozi jedinica lokalne samouprave i predstavnika jedinica lokalne samouprave u procesu EU integracija.

Pored tog panela, održana su još dva, i to “Mir, demokracija i pomirenje” i “Povoljniji poslovni izgledi, reforme se moraju nastaviti”.

Summitu je nazočilo preko 300 sudionika, predstavnika zemalja Zapadnog Balkana te međunarodnih organizacija i institucija.