IT i Tehnologija

Konferencija WeAreDevelopers dovodi osnivača Apple-a, Steve Wozniaka


Vodeća evropska konferencija za programere koja se održava u Beču ugostit će osnivača kompanje Apple, Steve Wozniaka. Poznati “Woz” (67) će u maju 2018. godinebiti jedan od glavnih govornika WeAreDevelopers konferencije. Wozniak je 1976. godine, zajedno sa svojim kolegom Steve Jobsom osnovao kompaniju Apple.

“Učešće osoba kalibra poput Steve Wozniaka govori o značaju WeAreDevelopers konferencije i pokazuje da je WeAreDevelopers postao internacionalno prepoznatljiv brend“, navodi Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije i suosnivač WeAreDevelopers.

Pored legendarnog “Woza” na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara “Doom” i “Quake”. Također, Romero je najavljen kao keynote govornik, usljed ogrome mase pozitivnih komentara nakon prethodnog gostovanja na konferenciji. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga Brenda, koja je također programer. Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici, uključujući Renaud Visage, jednog od suosnivača kompanije Eventbrite, Angie Jones, automatizacijskog inženjera u sveprisutnom Twitteru, te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta. Najavljeni su i govornici iz Nginxa, Amazona, Microsofta i mnogih drugih svjetskih IT kompanija.

 

“WeAreDevelopers pomaže ojačati Austriju kao mjesto poslovnih susreta i Beč kao tehnološki centar na međunarodnoj sceni”, kaže Benjamin Ruschin, jedan od suosnivača WeAreDevelopers.

Od 1. decembra, otvoren je poziv za prijavu govornika, gdje se developeri iz svih zemalja mogu prijaviti za prezentacije vlastitih ideja i tako se predstaviti međunarodnoj publici.