Lifestyle

Bečki Festival kafe u januaru


Za sve ljubitelje crnog napitka u Beču se u Otakrinškoj pivnici od 12. do 14. januara 2018. godine održava Festival kafe. Festival je osmišljen kao prava ekspedicija u svijet kafe gdje se sve vrti oko savršene pripreme, probanja izvanrednih sorti kafe i načina prženja.

 

 

Nova beč kakafe scena će publici na festivalu predstavit specijalitete svježe kafe, različite metode prženja kafe, moderne mašine za kafu, mlinove i brojne priključke. Proizvođači i trgovci iz Evrope imaće u ponudi raznovrsne specijalitete od kafe. Profesionalni baristi pripremaće za publiku espreso, filter kafu i tzv. ColdBrew (hladnukafu) najrazličitijim metodama te predstaviti i moderne interpretacije kafe sa žestokim pićem.

 

Na festivalu će biti prisutne i austrijske pržionice kafe, izvještava Eurocomm-PR Sarajevo. Uz specijalitete od kafe za posjetioce će biti spreman doručak i branč za čitavu porodicu.

U okviru programa predviđena su i predavanja i radionice na kojima će specijalisti svoje znanje o kafi podijeliti sa publikom.