Trgovina

Samsung i Amazon Prime Video pokrenuli sadržaj HDR10+


Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinirajući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSI i LED rješenja.

Iz ove kompanije stiže objava da je cjelokupna Prime Video HDR videotekasada dostupna u HDR10+. To je novi otvoreni standard koji koristi dinamičke metapodatke kako bi postigao poboljšani kontrast i boje na proširenom području televizora.

Katalog Prime Video HDR10+ obuhvata stotine sati sadržaja kao što su Prime Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs.Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick i The Man in the High Castle plus stotine licenciranih naslova. Prime Video je prvi provajder streaming usluga koji korisnicima nudi HDR10+ sadržaj. HDR10+ dostupan je na čitavoj liniji Samsung 2017 UHD TV uređaja, uključujući premium QLED TV modele.

“Oduševljeni smo što korisnicima možemo objaviti HDR10+ sadržaj”, izjavio je Sang Yoon Kim, potpredsjednik Odjela za razvoj Smart TV poslovanja u kompaniji Samsung Electronics America. “Pokretanje je prva prilika da korisnici i industrija iskuse tehnologiju HDR10+ putem streaming usluge”- izjavili su iz ove kompanije.

Tehnologija HDR10+ na Prime Video uključuje dinamičke metapodatke koji omogućavaju da TV uređaji s visokim dinamičkim rasponom (HDR) prilagode nivo osvjetljenja za svaku sekvencu ponaosob ili okvir. Primjenom individualiziranog mapiranja tonova za svaku sekvencu, HDR10+ pruža nevjerojatno iskustvo gledanja na Samsungovim zaslonima nove generacije.Kvaliteta slike nudi poboljšano vizuelno iskustvo sa detaljnijim ekspresijama, svjetlijim sjenama i preciznijim prikazima u boji koji ostaju vjerni originalnoj namjeri samog stvaraoca. Korištenjem preciznih vodiča „Bezier“ za tonsko mapiranje, Amazon je u mogućnosti da pruži optimalno iskustvo gledanja na različitim TV modelima.

S pokretanjem HDR10+ na Prime Video zajedno s logotipom HDR10+ i certifikacijskim partnerstvom koje su ranije ove godine osnovali, Samsung, 20th Century Fox i Panasonic demonstriraju usvajanje i rast HDR10+, kao i sve veću predanost postizanju vrhunskog HDR iskustva.