Novosti

Predstavljen novi, snažniji Porsche Cayenne


Kompanija Porsche BH, generalni zastupnik brenda Porsche u Bosni i Hercegovini, predstavila je premijerno na bh. sceni novi Porsche Cayenne. Posljednji Cayenne je kompletno sportsko vozilo koje nastupa pod sloganom „Sportscar Together“  i omogućava uživanje u vožnji kojeg dijelite sa drugima pri brzini koja kod Turbo modela dostiže čak do 268 kilometara na sat. Gosti su 15. decembra 2017. godine u modernom večernjem ambijentu Hotela Hills uživali u modelima ovog kompletnog SUV vozila.

Novi Cayenne je dostupan u tri verzije: Porsche Cayenne, Porsche Cayenne S i Porsche Cayenne Turbo sa rasponom snage od 340 do 550 konjskih snaga . Novi model u osnovnoj verziji dostiže brzinu od 100 kilometara na sata za 6,2 sekunde, dok Turbo model to postiže za čak 4,1 sekunde. Turbo verzija sa „Sport Krono Paketom“ može ubrzati od 0 do 100 kilometara za nevjerovatnih 3,9 sekundi, što je vrijedno zadovoljstvo za kojeg zainteresovani kupci trebaju izdvojiti dodatni novac. U budućnosti će na tržištu biti prisutan i  Porsche Cayenne u hibridnoj verziji koji će koristiti sve prednosti benzinskog i električnog motora.  Vanjski  izgled se ističe istaknutim prednjim krilima, više spuštenom haubom i zračnim usisnicima koji su ovaj put veći i dominantniji. 4D integrisana šasija omogućava veliku lakoću prilagođavanja vožnji na različitim terenima, a svako putovanje na kojem prilagodljiva aerodinamika Cayenne-a drži na putu oduzima dah. Luksuzni enterijer čini svaku rutu bogatijim iskustvom i Porsche Advanced Cockpit sa velikim touchscreen displejom ga čini lakšim za organizaciju. Prtljažnik sa velikim volumenom od 1780 litara dopušta da se svi putnici upute na avanture na velikim distancama. Individualno prilagodljivo stražnje sjedište čini putovanje izuzetno udobnim.

 

Porsche Connect sistem omogućava pristup korisnim servisima i funkcijama u vozilu, između ostalog, navigacijskom sistemu i glasovnom pilotu.  Sa ovim sistemom su povezani Burmester i BOSE audio sistemi koji ugodnim zvukom ispunjavaju enterijer vozila.

Porsche BH je u Hotelu Hills, osim posljednjeg modela Porsche Cayenne-a, prikazao vozila iz njegovih prethodnih generacija i samim tim evoluciju do superiornosti u svojoj kategoriji.

Armin Mulović, predstavnik kompanije Porsche BH i Brand Manager marke Porsche je ovom prilikom izjavio:“Porsche Cayenne je doživio veliku popularnost u Bosni i Hercegovini gdje su prepoznate njegove zaista impresivne kvalitete jednog istaknutog SUV vozila. Zaista nam je drago što se večeras družimo sa  cijenjenim kupcima i zadovoljstvo nam je pokazati im sve prednosti novih modela.“

 

U ovoj večeri je predstavljena i Porsche Panamera Sport Turismo koja u sebi krije twin-turbo V6 mašinu koja pripada novoj generaciji motora velike snage. Radi se o sportskom vozilu koje pokreće akciju i osvaja puteve, za one kojima ne treba govoriti šta da urade.  Ovaj model je dokaz da udobnost i performans mogu biti dijelom jednog vozila.

Prisutni gosti su imali priliku pregledati nove, kao i prethodne modele i uživati u njihovim enterijerima, te se zabavljati u opuštenoj atmosferi.