Lifestyle

Kompanija Bosna predstavila novi proizvod-Kulin džemove


Kompanija Bosna plod predstavila je novu liniju proizvoda – Kulin džemove, autentične domaće proizvode napravljene od plodova iz netaknute bosanske prirode. Dolaze u posebno dizajniranim pakovanjima od 440 g i 250 g. Veća pakovanja sadrže extra velike komade voća, a dostupni su u okusima jagode, maline, šipurka, višnje i  narandže. Kulin džemoviu teglicama od 250 g su sa smanjenim udjelom šećera i predstavljaju idealan izbor za one koji preferiraju zdravije poslastice, a također dolaze u 5 odličnih okusa i to od jagode, maline, višnje, narandže i šljive koja je u potpunosti bez sadržaja sećera.

‘’Kulin džemovi predstavljaju jedinstven spoj tradicionalne recepture i korištenja najsavremenije tehnologije kako bismo kupcima ponudili premium proizvod vrhunske kvalitete i bogatog okusa. Istinski vjerujemo u uspjeh cjelokupne linije Kulin proizvoda koju ćemo u budućnosti širiti i na nove okuse, kako bi izgradili snažan domaći brend na tržištu koji daje ono najbolje iz plodova prirode’’, naglasio je Benjamin Vukotić, direktor prodaje i marketinga Zeraa grupe.

Linija Kulin džemova proizvedena je od 60 g voća na 100 g gotovog proizvoda. Pripremaju se od cijelog voća tako da sadrže komadiće i koštice, ovisno o kojem okusu se radi.

Novi proizvodi kompanije Bosna plod nedavno su predstavljeni i na svjetskom sajmu prehrambene industrije Anuga u Kelnu, a njihov kvalitet i jedinstven okus već je privukao brojne kupce kao i investitore iz mnogih zemalja.