Novosti

Počele interaktivne radionice s medijima o Ciljevima održivog razvoja


Kako izvještava Fena, u organizaciji Komunikacijske grupe UN-a, u Konjicu su počele interaktivne radionice kako bi se omogućila diskusija i probudio interes medija za posebne teme relevantne za razvoj i društvene promjene.

Svrha je radionica promocija ključnih koncepata ugrađenih u Ciljeve održivog razvoja.

Tijekom radionica, koje će se održavati dva dana, bit će upriličene brojne prezentacije i diskusije o raznim temama vezanim za najranjivije dijelove društva.

Službenica za komunikacije UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Nela Kačmarčik kazala je u izjavi za Fenu kako komunikacijska grupa UNICEF-a, tijekom prezentacije, želi razgovarati s predstavnicima medija, novinarima i drugim kreatorima medijskih sadržaja o temama koje su bitne za svakodnevnicu.

To su teme koje govore o planu, odnosno Ciljevima održivog razvoja do 2030. godine. Neke od tema o kojima ćemo razgovarati su društvene norme, a neke od njih, koje ćemo preporučiti novinarima, su kvaliteta zraka koji dišemo, zatim vodosnabdijevanje i način obračuna, izvještavanje o ranjivim grupama te mnoge druge, koje bi, prema našem mišljenju, trebale da zaokupe puno više pažnje javnosti, nego što je to danas slučaj .”– naglasila je Kačmarčik.

Dodala je kako ovakve radionice mogu ponuditi više ideja novinarima, kako bi oni te teme obradili na što bolji način, te time dali svoj doprinos za zajedničko ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja.

“Ovi su ciljevi inače plan koji je od interesa za Bosnu i Hercegovinu, kao i za sve druge zemlje u svijetu te plan koji govori o tome kako kroz ovih sedamnaest ciljeva unaprijediti život, s posebnim fokusom na najranjivije grupe i dijelove stanovništva.”  – poručila je Kačmarčik.