Lifestyle

Promovisan kulinarski vodič Sarajevo Food Dictionary


U prisustvu mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta u Coloseum Clubu promovisan je jedinstveni, sasvim nezavisni  i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary. SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namjenjen turistima ali i Saralijama.

Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana  u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nazaobilazan vodič za sve podjetioce našega grada ali i za naše sugrađane – rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary

Na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kaficima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary.