Investicije

Prevent u Stocu pokreće pogon i otvara nova radna mjesta


Prevent grupacija, jedan od vodećih poslodavaca u BiH u vlasništvu Nijaza Hastora, početkom sljedeće godine otvorit će proizvodni pogon u Stocu.

Riječ je o pogonu za šivanje zaštitnih odijela, a na samom početku poslovanja planirano je otvaranje dvadeset radnih mjesta. Trenutno je u toku obuka i prekvalifikacija nezaposlenih lica u saradnji sa Birom za zapošljavanje. Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža.

Načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković ocijenio je taj potez Preventa kao početak pozitivne priče, kazavši kako vjeruje da će to biti dobra suradnja i kako je spreman podržati sve investitore koji žele ulagati u tu općinu.

“Svi koji su spremni u našoj općini stvarati pozitivno okruženje poslovnog djelovanja, zapošljavanje radne snage, a samim time pridonijeti i cjelovitom razvoju općine, u Stolac su uvijek dobrodošli” – izjavio je Bošković.

“Prevent će nastaviti razmatrati ovu regiju za dalje širenje poslovanja ali o konkretnim planovima i daljoj strategiji moći ćemo govoriti tek nakon što evaluiramo rezultate prve faze ove investicije u Stocu”, – izjavili su iz Preventa.