Novosti

U Cazinu počeo drugi novogodišnji Sajam obrta


Kantonalno Udruženje “Domaći proizvod” i Općina Cazin organizatori su drugog novogodišnjeg Sajma obrta u Cazinu koji će se održati od 22. do 30.decembra ove godine.

Ovo je posebno dobra prilika domaćim proizvođačima, da promovišu i plasiraju svoje proizvode, a posjetiocima da kupe kvalitetne poljoprivredne i proizvode iz kućne radinosti. Do 30. decembra, do kada će sajam trajati, posjetioci mogu  kupiti med, čajeve, ručne radove, domaće proizvode od voća i povrća.

Dosad se za učešće na Sajmu obrta prijavilo tridesetak izlagača iz BiH.

” Općina Cazin nam je ustupila prostor parkinga kod TC Ljiljan, na kojem ćemo postaviti šator površine od 800 metara kvadratnih, u koji može stati od 60 do 70 izlagača. Planiramo organizovati i grijanje tog prostora. Općina Cazin prednjači po broju obrta i broju poljoprivrednih gazdinstava, kao i broju onih, koji bi se registrirali i bavili nekim biznisom. Pozivam ih ovog puta, da budu hrabriji i da uzmu učešće na Sajmu obrta. Što bude više učesnika, i nama će biti lakše pokriti troškove Sajma. Ako neko ima hrabrosti doći i učestvovati iz Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Goražda, Travnika i Bugojna sa svojim proizvodima, pri čemu ima daleko veće troškove, onda bi se obrtnici i vlasnici gazdinstava iz Cazina i okolnih gradova svakako trebali prijaviti i prezentirati svoje proizvode” – kazao je Fahir Alibabić, predsjednik kantonalnog Udruženja “Domaći proizvod”.

Domaćim proizvođačima Sajam obrta bit će dobra prilika da izlože ekološku, organsku i svaku drugu vrstu domaće proizvodnje.