Novosti

Povodom vjerskih i novogodišnjih praznika Raiffeisen banka uručila donacije vrijednosti 40.000 KM


Svjesna važnosti strategije održivosti u skladu s kojom posluje, Raiffeisen banka je povodom Katoličkog Božića uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Centru “Nova Nada” iz Tomislavgrada. Donacije po 10.000 KM, povodom Nove godine, uručene su Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka“, te „SOS Dječijem selu“ Sarajevo. Povodom Pravoslavnog Božića Banka je donirala 5.000 KM vrtiću “Lepa Radić” iz Banjaluke.

„Neizostavni dio našeg poslovanja su društveno odgovorne aktivnosti koje donose dobrobit okruženju u kojem poslujemo. U nastojanju da naš uspjeh podijelimo s onima kojima je to najpotrebnije nastavili smo s našom dugogodišnjom praksom uručenja donacija povodom praznika umjesto uobičajenog oglašavanja te slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima. Naime, novogodišnje, pretpraznično doba je najljepše kada pričinimo radost drugima te sa zadovoljstvom mogu reći da smo tim povodom uručili pet donacija ukupne vrijednosti 40.000 KM“ , izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

 

Karlheinz Dobnigg dodao je kako ove aktivnosti ne bi bile moguće bez povjerenja koje im klijenti na ovom tržištu ukazuju već 25 godina, te je podsjetio da su u ovoj godini podržali 95 projekata u oblasti humanitarnog djelovanja, edukacije, kulture, sporta i ekologije.

Obim odgovornosti za finansijske institucije je širok: od zaštite okoliša do socijalne inkluzije. Stoga je jedan od stubova strategije održivosti Raiffeisen Grupacije biti angažovani građanin u zajednici u kojoj djeluje i aktivni sudionik u suočavanju sa društvenim pitanjima i izazovima.