Novosti

Čak oko 2.000 uposlenika bečkog preduzeća za javni gradski prevoz “Wiener Linien” će prevoziti Bečlije i turiste u najluđoj noći


Beč, glavni grad Austrije je zasigurno jedan od najljepših gradova za doček Nove godine. Nije samo šarolik program i sadržaj ono što privlači brojne turiste, već i javni gradski prevoz tokom čitave noći. Ove godine će čak oko 2.000 uposlenika bečkog preduzeća za javni gradski prevoz “Wiener Linien” prevoziti Bečlije i brojne turiste do ranih jutarnjih sati. Na raspolaganju će biti preko 30 različitih linija podzemne željeznice, autobusa i tramvaja kako bi svi brzo, sigurno i bez stresa stigli do svog odredišta u najluđoj noći.

 

 

Kako izvještava Eurocomm-PR Sarajevo, grad Beč je i u ovoj godini radio na proširenju javnog gradskog prevoza, a Bečlije sve češće koriste javni prevoz. U 2016. godini je zabilježen rekordan broj putnika, gdje je čak 954.2 miliona ljudi u Beču koristilo gradski prevoz. Prema najnovijoj statistici čak dvije trećine domaćinstava u Beču koristi godišnju kartu za javni gradski prevoz i time je broj domaćinstava sa godišnjom kartom veći od broja domaćinstava koja posjeduju automobil.