Novosti

Prijem za najuspješnije ilidžanske sportiste


Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić upriličio je prijem za sportiste koji su ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima u 2017. godini i tom prilikom pored čestitki uručio im je i novčane nagrade.

„Čast mi je izadovoljstvo biti danas sa vama. Imati djecu koja se takmiče, imati djecu koja će sutra biti uzorni građani je ponos. Biti najbojli je teško, ali je i obaveza. Vrijednost nije u prijemima i nagradama, vrijednost je u osjećaju koji vi imate. Budućnost bez vas bila bi upitna. Imate pravo da budete agresivniji i da zahtjevate više u odnosu na druge, a mi vas nećemo pustiti, jer vi ste naš ponos i želim vam još puno uspjeha u narednom periodu“, izjavio je načelnik Memić.

Novčane nagrade za potignute rezultate dobile su ekipe RK „Hrasnica“, ŽOK „Igman“, KK „Champion“, te pojedinci Ismet Godinjak, Ilma Rahmanović, Adem Fetahović, Edin Sinanović, Meris Muhović, Anes Čongo, Džemal Bošnjak, Faris Ljajić, Faris Svraka, Sadin Hadžajlija, Edin Sarić, Mila Petrović, Ermin Galić, Ajdin Vatrić, Eldin Hajdarpašić, Nejla Mešević, Ajdin Zukić, Medin Žiga, Dua Ahmed i Harun Ormanović.