Novosti

U Brčko distriktu je s 1. januarom poskupjela struja za 7,6%


U Brčko distriktu je s 1. januarom poskupjela struja za 7,6% , što znači da će prosječan mjesečni račun za struju biti veći za 3,5 KM. Povećana je i cijena industrijske struje za osam i javne rasvjete za 3%.  U Javnom komunalnom preduzeću pravdaju se lošim poslovanjem.

„Imali smo izuzetno velike račune za električnu energiju za Brčko distrikt koji su dosezali i do 40 odsto u odnosu na ono što je bilo za prvih šest mjeseci. Znači da je takva situacija da je potpuno ugroženo poslovanje preduzeća. Nama je bilo potrebno da se cijena električne energije digne na katarstofalnih 24 odsto za krajnje kupce”, rekao je  Armin Drapić, rukovodilac RJ Elektrodistribucija u JP“Komunalno Brčko“.

Da povećanje ne bude veće  pomoglo je i to što će Distrikt ove godine da struju kupuje od Republike Srpske  po povoljnijoj cijeni nego do sada, kaže gradonačelnik. Tvrdi da još ništa nije konačno.

„Nadležne institucije će se baviti ovim pitanjem. Data je saglasnost, ali to još ne znači da će poskupljenja biti u tom obimu”, rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta

Cijena struje u distriktu trenutno je za 6% veća nego u Srpskoj, dok je u odnosu na onu u Federaciji manja za 3%.