IT i Tehnologija

Samsung proširuje liniju za pranje veša uz novu vrhunsku mašinu


Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd.  najavila je uvođenje nove generacije mašina za pranje veša s revolucionarnom QuickDrive ™ tehnologijom. Odgovarajući na želje korisnika, Samsung je proizveo mašine za pranje veša koje peru brzo i vrlo kvalitetno. Nove mašine za pranje veša u poređenju sa trenutnim Samsungovim modelima veš peru temeljito i do 35% brže.  Nova mašina za pranje veša će biti izložena na Sajmu potrošačke elektronike/ International Consumer Electronics Showu (CES) u Las Vegasu od 9. do 12. januara 2018. godine.

Budući da se Milenijalci sve više odlučuju na kupovinu kuća, nova generacija digitalno pametnih kupaca nekretnina zahtijeva kućanske aparate koji u sebi imaju smislene i personalizirane tehnologije za poboljšanje kvalieta života. Mašina za pranje veša s QuickDrive ™ tehnologijom samo je najnovija u nizu inovativnih mašina za pranje veša, uključujući activewash™mašinu s gornjim vratima, Addwash™mašinu s prednjim vratima i FlexWash + FlexDry mašinu za pranje/sušenje koja dolazi u paru.

“Kada imate hrpu prljavog veša želite ga oprati što je moguće brže i efikasnije”, rekao je Shane Higby, potpredsjednik marketinškog odjela za kućanske aparate u kompaniji Samsung Electronics America.

„Uz novu mašinu za pranje veša s QuickDrive™ tehnologijom naglašavamo našu predanost u pružanju mogućnosti za sve naše korisnike kad je riječ o pranju veša kako bi imali više slobodnog vremena za ono što je zaista bitno”, naveo je Higby.

Inovativne performanse nove mašine za pranje veša počivaju na QuickDrive ™ tehnologiji  te velikom glavnom bubnju i stražnjoj ploči koja se nezavisno kreće. Na taj način stvara se dinamično kretanje koje pomiče odjeću u četiri smjera – gore -dolje, i naprijed-nazad – kako bi brzo, nježno i temeljito uklonila prljavštinu za snažniji i intenzivniji ciklus pranja kojem je potrebno do 35% manje vremena od ostalih Samsungovih uređaja. Osim toga, sa širinom od 24 ” kombinovana mašina za pranje veša/sušenje je idealna za male prostore.

Mašina za pranje veša je IoT-ready/spremna za spajanje s Internetom i kompatibilna je sa Samsungovim ekosistemom SmartThings. Njen pomoćnik za pranje veša Q-rator ima pametne karakteristike koje pojednostavljuju ciklus pranja uz pomoć intuitivnin značajki:

  • Laundry Recipe pruža automatske preporuke za optimalne cikluse pranja, u zavisnosti od boje, vrsta tkanine i stepena zaprljanosti koju je korisnik unio.
  • Laundry Planner omogućava korisnicima da upravljaju vremenskim ciklusom neohodnim za pranje i u skladu s tim prilagođava postavke ciklusa.
  • HomeCare Wizard nadgleda mašinu za pranje kako bi je održavao pod optimalnim performansama i osigurava jednostavna uputstva za održavanje

Za više informacija o kućnim aparatima kompanije Samsung, posjetite www.samsung.com

O kompanijiSamsung Electronics Co.Ltd:

Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinirajući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSI i LED rješenja. Za najnovije vijesti molimo posjetite Samsung Newsroom na http://news.samsung.com.