Investicije

Letovi iz Amana preko Istanbula do Sarajeva


Royal Jordanian Airlines i Turkish Airlines proširili su svoj codeshare sporazum kako bi uključili Sarajevo. Kao rezultat toga, putnici koji lete Royal Jordanian-om moći će putovati lakšim vezama i fleksibilnijim alternativama sa jednom aviokartom i jednim check-inom na aerodromu u Amanu za Sarajevo preko Istanbula, izvijestio je Ex-Yu Aviation.

Predsjednik i izvršni direktor Royal Jordanian Airlinesa, Stefan Pichler, rekao je: “Codeshare sporazumi sa globalnim avioprijevoznicima su u skladu s planom za zaokret Jordanian Royala i nastojanjem da ponudi poboljšano putničko iskustvo i poveća konkurentnost na regionalnom i globalnom nivou”. 

On je dodao da proširenje codeshare sporazuma s Turkish Airlinesom, koji je na snazi ​​od 2015. godine, omogućava putnicima da lakše i jednostavnije lete ka željenim destinacijama.

Prijevoznici sa Bliskog Istoka takmiče se kako bi zadovoljili sve veću potražnju između regiona i Sarajeva. Jedan broj prijevoznika iz Zaliva najavio je planove o značajnom povećanju poslovanja prema bh. glavnom gradu ove godine.