Tržišta i finansije

UniCredit u BiH tržišni lider za finansiranje trgovine


Na osnovu istraživanja o finansiranju trgovine za 2018.godinu ”Trade Finance Survey 2018” koje je proveo Euromoney, UniCredit je ukupno ponio 21 titulu, zauzimajući poziciju tržišnog lidera za regiju Centralne i istočne Europe, Italije i još 7 evropskih država. Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo vodeću poziciju i u novoj kategoriji ”Najbolje usluge”, saopšteno je iz ove banke.

U Bosni i Hercegovini UniCredit Bank i ove godine je ponijela titulu tržišnog lider za finansiranje trgovine te zauzela prvu poziciju na listi Najboljih usluga,

Kao rezultat istraživanja, koje se sprovodi već sedam godina, osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je titulu tržišnog lidera za finansiranje trgovine ponio i u Italiji, Centralnoj i istočnoj Europi, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Turskoj, dok je u kategoriji ‘Najbolje usluge” prvu poziciju ponio još u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji i Rusiji.

Rang lista je postavljena na osnovu povratnih informacija od preko 7.255 korporativnih klijenata (skoro duplo više nego prethodne godine) te oslikava kontinuiranu izvrsnost UniCredita u segmentu finansiranja trgovine. Oslanjajući se na odlično poznavanje ključnih evropskih tržišta, proizvoda i posvećenost inovacijama i široko rasprostranjenoj geografskoj pokrivenosti, usluge finansiranja trgovine UniCredita su sve naprednije.

Gianni Franco Papa, generalni menadžer UniCredita, je izjavio: “Izuzetno sam ponosan što su Euromoney i korporativni klijenti proglasili UniCredit za Najboljeg globalnog pružaoca usluga finansiranja trgovine u čak tri važne kategorije. Ova priznanja jasno odražavaju našu snažnu fokusiranost na zadovoljavanje potreba klijenta, punu posvećenost inovacijama i rastuću snagu naše međunarodne mreže. Povezujemo klijente širom svijeta, nudeći im transparentna i jednostavna rješenja za sve njihove potrebe kada je u pitanju finansiranje trgovine – čak i one najsloženije slučajeve.“

Banka nastavlja da ulaže u inovacije kada je finansiranje trgovine u pitanju, a posebno uzimajući u obzir da je jedan od osnivača blockchain konzorcijuma – we.trade (ranije Digital Trade Chain). Takođe će UniCredit nastojati unaprijediti svoju međunarodnu pokrivenost, što dokazuje i najskorije otvorena poslovnica u Abu Dhabiju, kako bi kreirala nove mogućnosti i usluge za klijente na svojim ključnim evropskim tržištima.