Investicije

Poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja


Općina Bugojno i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji uz podršku Vlade Švicarske realizuje njemačka konsultantska kuća GOPA, Predstavništvo u BiH, pozivaju sve zainteresovane građane općine Bugojno da se prijave za učešće u Programu podrške preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Podrška preduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja predstavlja Program koji ima za cilj smanjenje nezaposlenosti kroz jačanje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih ideja, pružanje podrške osnivanju i radu preduzeća, te stručnu i finansijsku podršku za najkvalitenije poslovne planove iz tridesetijedne lokalne zajednice uključene u implementaciju Programa u Bosni i Hercegovini.

Za sve građane općine Bugojno, prvenstveno mlade, žene i nezaposlene, Program predstavlja priliku i mogućnost te ih pozivam, kao i predstavnike poslovnog sektora, civilnog društva, obrazovnih institucija i sve druge koji imaju poslovnu ideju i inicijativu da se aktivno uključe, detaljno upoznaju sa uslovima Javnog poziva i do 12. februara 2018. godine, do kada će Javni poziv biti otvoren, na propisanom obrascu podnesu prijave i učestvuju u YEP inkubatoru poslovnih ideja.