Novosti

Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija


Prvi festival banjalučkog ćevapa – „Ćevap fest“ posjetilo je u subotu više od 10.000 Banjalučana i turista iz zemalja regiona, a na ovoj gastronomskoj manifestaciji pojelo se čak 8.500 porcija ćevapa, procjenjuju organizatori skupa.

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevabdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.

Iz Gradske uprave navode da je, po procjenama, ovo jedna od najposjećenijih manifestacija koja je u proteklih godinu dana održana u najvećem gradu RS-a.

Osim Banjalučana, na ovoj gastronomskoj manifestaciji je zabilježen i veliki broj turista iz regiona, a posebno iz Slovenije i Srbije.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je najavio da će Gradska uprava, poslije tako velikog interesa, ovu manifestaciju organizovati svake godine, s ciljem da preraste okvire Banje Luke i BiH.

“Osim brendiranja i zaštite geografskog porijekla banjalučkog ćevapa, kao posebnosti našeg grada, jedan od ključnih razloga za to što smo se odlučili na organizaciju ove manifestacije jeste prije svega podizanje turističke posjete, što je i jeste jedan od strateških ciljeva aktuelne gradske administracije. Veliki rast posjeta turista na skupovima koji su iza nas, kao što je slučaj s novogodišnjim koncerata na Trgu, a, sada i ova manifestacija, ukazuju nam da idemo u dobrom smjeru” – rekao je Radojičić.