Tržišta i finansije

Sberbank BH-Tekući račun, internet i mobilno bankarstvo bez naknade za studente


Sberbank BH omogućava studentima da sada bez naknade mogu otvoriti tekući račun, dobiti debitnu karticu i izvod po tekućem računu.

U okviru ovog paketa posebna pogodnost je i to što studenti mogu koristiti mobilno i internet bankarstvo.

“Ovo je jedinstvena prilika za studente da se finansijski osamostale uz besplatan set osnovnih bankarskih proizvoda, te da na jednostavan i siguran način upravljaju svojim budžetom dok se pripremaju za budućnost” – izjavila je Emina Muharemović, direktorica sektora za maloprodaju Sberbank BH.

Internet i mobilno bankarstvo studenti mogu koristiti za online plaćanje školarine, kao i online plaćanje mjesečnih režija i to oni koji studiraju van svog grada ili države.

Debitna kartica koja je sastavni dio paketa će im omogućiti beskontaktno plaćanje roba i usluga u zemlji i svijetu, besplatno podizanje gotovine na svim bankomatima Sberbank BH, kao i sigurnu online kupovinu.

Otvaranje tekućeg računa je brzo i lako, a sve što studentima treba je kopija indexa, zahtjev za otvaranje računa, fotokopija lične karte i prijava mjesta boravka ne starija od šest mjeseci, saopćeno je iz Odjela za marketing i komunikacije Sberbank BH.