Tema u fokusu

Husnić: Novi letovi za Mostar pozitivno će utjecat na turističku sezonu


Tradicija, mirisi i okusi Hercegovine,te porodično okruženje učinili su Apart Hotel Amicus iz Mostara prepoznatljivim na bosanskohercegovačkoj sceni. Ovaj hotel će svoje goste očarati skladnom arhitekturom, modernim enterijerom i najvišim nivoom usluge i sadržaja. O poslovnim uspjesima u prethodnoj godini i planovima za tekuću godinu razgovarli smo s Berinom Husnić, managerom Apart Hotel Amicus.

Po čemu ćete pamtiti prethodnu godinu?

“Kada se osvrnemo na prethodnu godinu zadovoljni smo poslovanjem našeg hotela, koji iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju i ostvaruje sve bolje rezultate. 2017. godina Apart Hotel Amicus nagrađen je respektabilnim priznanjem Bonitetna zvijezda i Certifikatom bonitetne pouzdanosti. Kada radite vrijedno i pošteno, trudite se da klijenti budu zadovoljni i bezbrižni i dajete sve od sebe, lijepo je kad sav taj trud bude na neki način i nagrađen.”

Kakvi su vaši planovi za tekuću godinu?

“Mostar važi za jednu od top destinacija kad je turizam u pitanju. Mi s optimizmom očekujemo novu sezonu i nadamo se još boljim rezultatima. Ove godine imamo u planu proširivanje naših kapaciteta, te očekujemo nove ugovore s agencijama s kojim do sad nismo radili (pregovori su u toku i nadamo se da će biti pozitivni). S obzirom na uspješnu prošlogodišnju turističku sezonu očekujemo da će turistička sezona 2018. biti još uspješnija.”

Tko su najčešći posjetioci Vašeg hotela, te da li će novi letovi s aerodroma u Mostaru utjecati na turističku sezonu i Vaš posao?

“Apart Hotel Amicus ima svoje domaće goste tijekom cijele godine. Ljeti su to turisti iz UAE, Slovenije, Mađarske, Austrije, Hrvatske i Srbije. Novi letovi s aerodroma u Mostaru zasigurno će imati veliki utjecaj na turizam i uspješnost našeg daljnjeg poslovanja . Vjerujem da smo u prednosti jer smo u blizini aerodroma i imamo direktnu vezu s ostalim državama. Prema našim dosadašnjim informacijama karte su povoljne i vjerujem da će privući mnoge turiste.”