Novosti

Realizacija „Projekta poboljšanja lokalnog okruženja za investiranje“


Načelnik općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo prisustvovao konferenciji „Regulatorna reforma i njena implementacija na lokalnom nivou“ u organizaciji Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.

Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH u saradnji s Grupacijom Svjetske banke i Britanskom ambasadom u BiH u okviru „Projekta poboljšanja lokalnog okruženja za investiranje“ organiziralo je konferenciju na temu „Regulatorna reforma i njena implementacija na lokalnom (općinskom) nivou“. Konferencija je namijenjena načelnicima općina i rukovodećim službenicima.

Prisutnim učesnicima konferencije obratio se, između ostalih, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić ukazavši na značaj projekta, te činjenicu da su većinu investicija u BiH poduzeli već prisutni investitori, a da se najveći dio poslovnog života odvija na lokalnom nivou, skoro 80%, što ukazuje na potrebu aktivnijeg učešća lokalnih zajednica u procesu regulatornih reformi.

Tijekom konferencije predstavnici općina i gradova iz Federacije BiH imali su priliku razmijeniti znanja, te u aktivnoj diskusiji tražiti rješenja za praktična pitanja i izazove s kojima se njihove lokalne zajednice suočavaju u procesu provođenja regulatornih reformi u cilju ubrzavanja ekonomskog razvoja zemlje i privlačenja investicija.