Novosti

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić posjetio Općinu Novi Grad Sarajevo


Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća posjetio je Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje ga je ugostio načelnik Semir Efendić.

Tom prilikom razgovarali su o razvojnim projektima dviju lokalnih samouprava, aktivnostima planiranim za naredni period, te o načinu kandidiranja projekata prema Uniji općina turskog svijeta (TDBB-u), gdje je Bihać jedan od članica iz BiH.

„S obzirom na to da sa načelnikom Efendićem već duže vrijeme surađujem i razmjenjujemo pozitivna iskustva, a bavimo se istim poslom i rješavamo iste probleme, pokušavam da ono što se dobro radi u ovoj općini prenesem u svoj grad. Razmjenom iskustava nastojimo da na neki način zajednički pomognemo jedni drugima“, izjavio je gradonačelnik Fazlić.

Posjeta je bila i prilika da se gradonačelnik Bihaća upozna s aktivnostima koje ova lokalna zajednica realizira u oblasti kulture, kao i drugih projekata koji se implementiraju u cilju stvaranja ambijenta ugodnog za život stanovnika.

Također, načelnik Efendić i gradonačelnik Fazlić ovom prilikom obišli su galerijski prostor u prizemlju zgrade, gdje je u toku postavljanje izložbe umjetničkih djela Mehdije Suljevića „Govor ptica”.