Novosti

46.Internacionalna Una regata predvodit će turističku promociju USK-a


Menadžment Nacionalnog parka Una zajedno sa čelnim ljudima Grada Bihaća, Općine Bosanska Krupa i Vlade USK-a počeli su s pripremama i promocijom ovogodišnjeg 46. izdanja Internacionalne Una regate koja će trajati od 25. do 28. jula 2018. godine na potezu Martin Brod – Bosanska Krupa.

„Ove godine odlučili smo se za novi pristup promocije Una regate i nakon dva održana radna sastanka i današnjom press konferencijom krećemo u promociju i pripreme za 46. Una regatu na kojoj i ove godine očekujemo preko 400 učesnika. Program će biti raspoređen kroz tri etape i bit će obogaćen kvalitetnim pratećim sadržajima i kulturno-zabavnim programom. Mnoge stvari još dogovaramo i pripremamo, ali sam uvjeren da će ovogodišnja Una regata dostojno predstaviti prirodne ljepote USK-a i biti lider turističke promocije ovog kraja„– kazao je Amarildo Mulić, direktor NP Una.

Podršku ovogodišnjoj Una regati dati će i Vlada USK-a, koja će prema riječima Ante Marjanovića, ispred Ministarstva privrede USK-a, podržati Una regatu kao manifestaciju koja obogaćuje turističku ponudu USK-a i njenih prirodnih ljepote, kulturnog i historijskog naslijeđa, ali dodaje Marjanović, i domaćinstvo i susretljivost stanovnika USK-a.

„NP Una kao organizator pokazao je jedan ozbiljan pristup pri organizaciji Una regate i stoga je Općina Bosanska Krupa podržala ovu manifestaciju i ove godine ćemo uraditi korak više u organizacijskom smislu i uz kvalitetan program u našem gradu možemo pokazati naše domaćinstvo i ispratiti naše goste i učesnike regate na posljednjoj etapi. Ovo je dobra manifestacija koja ima potencijal i za nas je bitna u promociji turističkih potencijala i za pohvalu je što smo ove godine krenuli vrlo rano u pripremama i to je garant da ćemo ove godine imati više turista nego li prošle„– kazao je Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa.

Ističući da je Una regata za Grad Bihać jedna od strateških manifestacija i turistički brend koji promoviše rijeku Unu, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da će Grad Bihać i ove godine podržati organizaciju Una regate i biti jedan od promotora najbolje zabave na rijeci Uni.