Novosti

Kineska delegacija posjetila Jahorinu, moguća saradnja u narednom periodu


Delegacija grada Tianjina posjetila je Jahorinu, te održala sastanak s menadžmentom OC Jahorina, a povod posjete je bio postojeća turistička i investiciona suradnja, te mogućnost njenog proširenja. Sastanku su prisustvovali i Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i Ministrica porodice, omladine i sporta, Jasmina Davidović.

“Od početka sam vjerovao da je Jahorina destinacija koja ima veliki potencijal i jedina destinacija u regionu koja ima najbolji odnos cijena-kvalitete odnosno da za najmanje uloženih sredstava korisnici dobivaju uslugu zavidnog kvaliteta. To su prepoznali i naši današnji gosti iz Kine, koji su zaista impresionirani podacima koje smo im prezentovali i stanjem na terenu. Kako se u Kini održavaju 2022. godine Zimske Olimpijske igre, koje su treće po redu u Aziji, Kineska delegacija je dobro upoznata s radom skijališta i s činjenicom da od 2008. godine drastično opada broj skijaša u svijetu, primili smo iskrene čestitke od njih povodom rekordnih rezultata koje smo postigli u toku tekuće zimske sezone”– izjavio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Ljevnaić je naglasio da je samo u mjesecu decembru 2017. godine na Jahorini skijalo gotovo 20.000 skijaša i bordera što je veliki pomak u odnosu na decembar 2016. godine kada je na Jahorini bilo ukupno 6.500 skijaša, odnosno 3 puta manje i da se to odražava i na povećanje prihoda, koji su za 15 puta veći za decembar ove sezone u odnosu na decembar 2016. godine. Dodao je i da se ovakav trend nastavlja i u 2018. godini.

Li Kemin, generalni direktor Uprave za sport grada Tianjin, izjavila je da je veoma zadovoljna borilištima i prirodnim resursima Jahorine i izrazila želju da se obuka i priprema kineskih sportista i trenera za Olimpijske igre koje se održavaju u Kini 2022. godine održi upravo na Jahorini.