Tema u fokusu

City Šped: Pouzdan partner za špediciju, transport i logističku podršku


City Šped d.o.o. Sarajevo je porodična kompanija koja je 100% u domaćem vlasništvu i bavi se sveobuhvatnom uslugom špedicije, transporta i skladištenja robe. Priča o uspjehu ove kompanije počinje 2006. godine i od tada bilježi rast broja klijenata, poslova i partnerstava.

„Naš pristup svakom klijentu je individualan, a naš tim je spreman pomoći vam da izaberete pravu vrstu transporta za vašu robu. Upoznat ćemo vas sa domaćim i međunarodnim propisima iz oblasti transporta i špedicije te kreirati poseban paket usluga u skladu sa vašim potrebama“, izjavio je Amer Klico, direktor ove kompanije.

City Šped svojim klijentima nudi kompletnu paletu usluga iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, carinskog posredovanja, organizaciju svih vrsta međunarodnog i unutrašnjeg transporta (avionski, kopneni i pomorski), skladištenje pošiljki, kompletnu logističku podršku, dostavu i distribuciju robe širom svijeta. Ova bonitetno pouzdana kompanija član je Međunarodnog saveza špediterskih udruženja FIATA-e  i član International Road Transport Union (IRU).

Ova kompanija se u svom poslovanju vodi filozofijom održivog razvoja, što znači da su ekološki osviješteni i brinu o lokalnoj zajednici.

Kakav je vaš stav prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujete?

„Osjećamo društvenu obavezu prema našoj lokalnoj zajednici te, kada smo u prilici, pomažemo male lokalne projekte, doprinoseći tako kvaliteti života u zajednici. Cilj nam je rasti i razvijati se kroz vrijednost, kvalitet i postojanost naših usluga, zbog čega uvijek radimo na unapređenju naše ponude. U transportu se koriste vozila koja ispunjavaju evropske norme o ispušnim gasovima, štedi se energija, a za štampane materijale koristi se reciklirani papir. Naše stručno osoblje i  razvijena mreža lokalnih i inostranih saradnika garancija su za najkvalitetnija rješenja u području transporta, skladištenja i distribucije te carinjenja robe.“

Šta vas diferencira od konkurencije?

„Pružanjem cjelokupnih logističkih usluga, u mogućnosti smo u najkraćem roku ispuniti sve zahtjeve svojih klijenata, uz minimalne troškove i najpreciznije informacije. Vođeni tim načelima, garantiramo svakom klijentu da će se osjećati kao dio naše obitelji. Kod nas ne postoji radno vrijeme, jer mi uvijek radimo za vas.“