Novosti

Tehnološki park Intera organizira susret mladih i poslodavaca


Tehnološki park Intera početkom marta organizira program “Moja praksa” koji će omogućiti susret poslodavaca i mladih, visokoobrazovanih ljudi, olakšavajući pritom jednima pronalazak kadra, a drugima zaposlenje.

Taj program za preduzeća predstavlja olakšanje prilikom procesa selekcije kandidata s obzirom da se kroz nekoliko sedmica rada s timovima mogu identificirati kvalitetni kadrovi za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta, navodi organizator.

Prvi trening na temu timskog rada planiran je početkom marta, a trajat će do kraja maja kada će uključeni timovi prezentirati svoje projekte.

Polaznici programa proći će pet treninga na kojima će unaprijediti svoje poslovne vještine, a stečeno znanje primijenit će u timskom radu rješavajući projektne zadatke koje će pred njih staviti preduzeća.

Sve projektne zadatke kreiraju poduzeća prema vlastitim potrebama, a timovi će uz pomoć mentora raditi na projektnom rješenju.

Na besplatno sudjelovanje u programu “Moja praksa” sva zainteresirana preduzeća mogu se prijaviti do 14. februara, saopšteno je iz Intere, prenosi Fena.