Novosti

Sarajevo u martu domaćin konferencije o komunikacijama i inovacijama FOCUS


Međunarodna konferencija o komunikacijama i inovacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama FOCUS bit će prvi put održana u BiH, u Sarajevu 16. marta ove godine.

Danas je i službeno objavljen program ove konferencije koja će poslužiti kao edukacijska platforma za povezivanje te razmjenu znanja i iskustava u cilju poticanja pozitivnih promjena kroz jednostavnu i transparentnu komunikaciju predstavnika javnih službi s građanima.

Program konferencije FOCUS će obuhvatiti brojne praktične primjere o najnovijim trendovima u komunikaciji u javnom sektoru, izazovima s kojima se javni službenici susreću, te savjetima kako unaprijediti komunikaciju na svim novoima.

Cjelodnevna konferencija započet će uvodnim govorima rukovoditeljice Sektora za odnose s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH Amele Odobašić, glavnog urednika Media Marketinga Ekrema Dupanovića,  te suosnivača i direktora Unlimited Communicationa Ivana Radišića.

U panel diskusiji pod nazivom „Strateški izazovi komunikacija u javnoj upravi“ stručnjaci zaposleni u državnim institucijama Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Hrvatske dotaknut će se komunikacijskih prepreka s kojima se susreću unutar svoje struke i djelovanja.

U primjerima iz prakse svoja će iskustva s prisutnima podijeliti Melita Pavlek, glavni sekretar Hrvatske zajednice županija, Katja Fašink, voditeljica odnosa s javnošću u ELES grupi, Nađa Lutvikadić-Fočo, direktorica odnosa s javnošću BH Telecoma, Almedina Porča, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo te Drago Martinović, predsjednik Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Organizator posebno ističe sudjelovanje dva priznata strana stručnjaka, Simona Jonesa, predsjednika Ureda za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije i direktora Westco Communicationsa te Alessandra Butticéa, stručnjaka za komunikaciju u javnom sektoru EU i potpredsjednika EAPO&IC-a (European Association of the Press Office and Institutional Communication), saopćeno je iz Organizacijskog odbora FOCUS-a.